Ach werkelijk? “Het publieke weergeheugen werkt misleidend”

Naar aanleiding van dit stuk in de Volkskrant

http://www.volkskrant.nl/opinie/het-publieke-weergeheugen-werkt-misleidend~a3781929/

Waarover Sargosso schrijft

http://sargasso.nl/liegen-met-grafieken-geen-opwarming-de-volkskrant/

En waar ik de volgende reactie achtergelaten heb

De hamvraag is natuurlijk “Waarom mag een statisticus voor klimaatdeskundige spelen?”, gevolgd door, en waarom schrijft een statisticus van die wetenschappelijk achterhaalde contraire berichten in de Volkskrant en luister je niet naar wat het IPCC te vertellen heeft?

Dat komt doordat er een overwegend rechts populistisch publiek is dat het prachtig vindt om klimaatverandering tot in lengte van dagen te blijven ontkennen zodat er bijvoorbeeld geen extra belasting betaald hoeft te worden, en ook vooral, dat er niets hoeft te veranderen. Deze beweging in de politiek noemen we politiek rechts conservatief.

Het populisme regeert in Nederland, de Volkskrant weet dit, en zodoende is men bereid dit soort contraire onzin te publiceren.

Update 7-nov-2014

Fair enough, en @mkeulemans reageert in de Volkskrant. http://www.volkskrant.nl/wetenschap/die-warme-oktoberdagen-teken-dat-de-aarde-opwarmt~a3784259/ Ik voeg hem toe aan dit blog.

Update 9-nov-2014

Dit keer op http://www.staatvanhetklimaat.nl/2014/11/05/warm-oktoberweer-maar-geen-opwarming/#comment-161069

Frans Dijkstra schreef:

“Peter stelt, dat 90% van de warmte in de oceaan verdwijnt. Dat heb ik ook gelezen. Maar in de oceaan is het niet te meten, vanwege het enorme watervolume en de hoge warmtecapaciteit van water. We weten niet, hoe en waarom de warmte tegenwoordig de oceaan in gaat, en ook niet hoe lang dat nog doorgaat, en of die warmte er ooit weer uit komt.”

We kunnen wel degelijk de warmte in de oceanen goed meten, we zien dat de warmte in de oceanen toeneemt, en, we kunnen ook zien dat er een goede overeenkomst is met de ijsafsmelt en de totale volumeverandering, ook weer gemeten. Niets geen voorspellende modellen, maar meten. Zie ook:

http://www.skepticalscience.com/cooling-oceans.htm
http://www.skepticalscience.com/sea-level-fall-2010.htm
http://www.argo.ucsd.edu/

We hebben nu een zeespiegelstijging van 30 cm per eeuw, en het was in de laatste 2000 jaar een kleiner signaal. Door alle warmte die we erin pompen wordt het dadelijk wellicht meer dan een meter per eeuw, bovendien wordt de oceaan zuurder zodat schaaldieren en koraal het moeilijker gaan krijgen.

Dit zijn de voornaamste consequenties van de opwarming, we gaan onherroepelijk terug naar het zeeniveau in het Pliocene binnen een jaar of 2000. Nederland zal voor die tijd een keer moeten beslissen hoe men daarmee omgaat, geen wonder dat er een Deltacommissie is die stevige aanbevelingen naar de politiek heeft gedaan.

Waarom wordt ocean heating ontkend door Frans Dijkstra?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.